Værd at vide om pleje af Westien


Trimmepels

West Highland White Terrier skal trimmes ca 3-4 gange om året. Her er det vigtigt at man er 110% sikker på at hunden bliver trimmet rigtig. Det vil sige at hårene rykkes af, og det beskrives bedst ved at sige at det foregår omtrent som man plukker fjerene af en høne. Så det er en god ide at undersøge om den salon man vælger er indforstået med det og ikke vælger at klippe hunden. Klip medføre at pelsen bliver blød og krøllet, mister evnen til at sky vand og være selvrensende! 


Hvalpen

Når man så har fået hvalp i huset så er det en rigtig god idé at lære den at stå på et bord når den skal soigneres. Det letter arbejdet for dig, trimmeren, og dyrlægen. Gennemgå hele hunden flere gange om ugen. Kig den i munden, ørene og poterne, så den bliver vant til at blive berørt overalt. Husk at klippe neglene jævnligt. De første gange er det ikke sikkert den synes det er særligt sjovt, men efterhånden ved vedholdenhed så finder den ud af at det egentligt er ret så rart.


 


Pelspleje 


 

Pelsen på en westie har et lag underuld og et lag strid overpels.

 

Det er den stride overpels, som får den til at mærkes som en skurebørste.

 

Pelsen bør børstes igennem 1- 2 gange om ugen med en børste med metalpigge fæstnet i gummi og derefter med en stålkam. Sørg for at få pelsen redt helt igennem også i lysken og i armhulerne.

Der børstes i hårets groretning fra hovedet og bagud, bortset fra hovedet. Her børster man fremad og opad, så håret kommer til at stå i en krans om hovedet, med det karakteristiske westie-look.

 

Når pelsen er redt godt igennem, er det en god idé at føle hele hunden grundigt igennem med fingrene, så man kan mærke smårifter og evt. knopper og måske også finde skovflåt.


Flåt

En skovflåt fjernes let enten ved at dreje den som en skrue, så plejer den at slippe, eller med en såkaldt tægetang. Det er bedst hvis hovedet kommer med ud, men gør det ikke det, er det normlt ikke et større problem end andre småsår. Rens såret og hold øje med at det heler.

 

Øjne og ører

Øjne og ører kigges efter, og ser man noget med betændelse eller hænger hunden med ørerne og går måske skævt med hovedet, så er det en tur til dyrlægen.

 

Klør / negle

Hold også øje med hundens negle. Hunde, som går meget på asfalt, slider ofte selv deres negle, men det er ikke alle. Hvis man er bange for at klippe for meget af, er det en god idé at kigge ind til dyrlægen eller trimmeren for at få klippet kløerne. Hvalpe klør skal klippes lidt oftere.


Tænder og tandbørstning

Tandbørstning anbefales gerne hver dag, da du derved begrænser tandsten og tandsydgomme.



Udskriv denne side